Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Πάμε .... σινεμά;

 


Αύριο τα παιδιά καλό είναι να κρατάνε μαζί τους μια τσαντουλα με μια αλλαξια ρούχα, νερό και φαγητό αν θέλετε και μια ομπρελα καλού κακού, για να μη μας πιάσει βροχή στην επιστροφή!

Για το λεωφορείο καλό είναι να έχουν μια μάσκα!
Ερχόμαστε κανονικά στο σχολείο μεχρι 8:15 και σχολαμε 1:15.

Το ολοήμερο τμήμα θα λειτουργήσει κανονικά.



Η ταινία που θα παρακολουθήσουμε είναι πιστό αντίγραφο του μυθιστορήματος:
" Χωρίς Οικογένεια"  του Έκτορ Μαλό.

Ο μικρός Ρεμύ, που δεν γνώρισε ποτέ τους πραγματικούς του γονείς, έρχεται από νωρίς αντιμέτωπος με τη σκληρή και οδυνηρή πλευρά της ζωής. Μόλις οκτώ χρόνων αναγκάζεται να ακολουθήσει ένα περιπλανώμενο θίασο που δίνει υπαίθριες παραστάσεις. Το ταλέντο και οι ικανότητές του, τού επιτρέπουν στα δώδεκά του να φτιάξει το δικό του θίασο. Μετά από πολλές περιπλανήσεις θα βρεθεί στα ίχνη της πραγματικής του οικογένειας, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέες ανατροπές και περιπέτειες. Το κλασικό αυτό μυθιστόρημα αποτελεί ένα σπουδαίο μάθημα για την αξία της οικογένειας, της φιλίας και της ζωής γενικότερα.


Ο Έκτορ Μαλό (1830-1907), Γάλλος λογοτέχνης και δημοσιογράφος, γεννήθηκε στο Μπούιγ του Σεν-Μαριτίμ. Σπούδασε νομικά στο Παρίσι, αλλά τα εγκατέλειψε για ν' ασχοληθεί με τη συγγραφή. Κυριότερα έργα του είναι η τριλογία "Θύματα της αγάπης", το "Χωρίς οικογένεια", που βραβεύτηκε από τη Γαλλική Ακαδημία και το "Με οικογένεια".



Χρήσιμες πληροφορίες:

Τιμή εισιτηρίου σινεμά :
  •   4 ευρώ για ένα παιδί
  • για δυο αδέρφια  6 Ευρώ (3 ευρώ το καθένα)
Τιμές κυλικείου:
  • ποπ κορν: 2 ευρώ
  • νατσος    : 3 ευρώ
  • αναψυκτικά/χυμοί : 1,50 ευρώ
  • νερό : 50 λεπτά

Τιμή λεωφορείου : Ενδεικτική 3,50 ευρώ (ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με την συμμετοχή των μαθητών) 

















Δεν υπάρχουν σχόλια: